Звездите на баскетбола - Converse All Star Chuck Taylor

Популярен спорт в началото на ХХ век е баскетболът. През 1908 г. е създадена Converse Rubber Corporation, която се фокусира върху производството на обувки за този спорт. Първата версия на баскетболната обувка Converse All Star е представена публично през 1917 г.

Днес повечето хора ги наричат само All Stars или Chucks, заради името Chuck Taylor, което е добавено към логото. През 1950 г. маратонките стават част от облеклото на всеки любител на рок музиката.

За популярността им допринася и фактът, че наистина си отиват с всичко. Не само за спортно облекло, но и за летни рокли или скъсани дънки с класическа бяла тениска.

Покажи още

Иконите на хип-хопа - adidas Superstar

Преди по-малко от 50 години маратонките adidas Originals Superstar се появяват за първи път по рафтовете на магазините в САЩ. Първоначално са създадени за баскетбол и от самото начало са наричани "черупки", заради разпознаваемия им гумен връх. Маратонките adidas Superstar допринасят за възхода на съвременната култура на кецовете.

В средата на 80-те за славата на маратонките се грижи и най-голямата хип-хоп група - Run-DMC. Те танцуват с тях на много концерти и композират песента "My adidas”.

Маратонките adidas Superstar са идеални за всеки ден. Може да избереш например дънкови шорти, суитшърт или стилен анцуг от едноименната марка.

Покажи още

adidas Stan Smith за почитателите на минимализма

Тази колекция маратонки носи името на известния американски тенисист Стан Смит от 1978 г. Американският тенис процъфтява и Смит е идеалният кандидат за популяризиране на маратонки adidas.

Маратонките Stan Smith имат много семпъл и елегантен дизайн, на който дължат дългогодишната си популярност. Изработени са от бяла кожа, а горната им част е предимно цветна. За разлика от повечето обувки на adidas, тези са идеални за любителите на минимализма, тъй като нямат големи лога и надписи. Кецовете Stan Smith са подходящи не само за спортно облекло, но и за ежедневни панталони, блейзъри и рокли.

Покажи още

Златните медалисти на adidas Gazelle

Колекцията adidas Gazelle е популярна сред важни субкултури и знаменитости като групата Oasis, Кейт Мос, Боб Марли и много други.

Заглавието на тази колекция е популярна тема сред обществото. Някои смятат, че името adidas Gazelle идва от успехите на Уилма Рудолф. Тя е американска спринтьорка, която печели три златни медала на Олимпийските игри в Рим през 1960 г. и се сдобива с прякора „Черната газела“. Била е с маратонки adidas.

Тези маратонки изглеждат страхотно с ежедневно облекло, като дънки със суитшърт или чино панталони с ежедневна риза.

Покажи още

Неразрушимите Nike Air Force 1

Белите маратонки Nike Air Force 1 са сред най-продаваните обувки на всички времена. „Въздух в кутия“ е прост слоган на рекламната кампания на Nike, когато стартира Air Force 1 през 1982 г. Първите баскетболни обувки, които имат въздушен джоб на петата за по-добро омекотяване и повече опора.

Може да комбинирате чифт бели маратонки Nike Air Force 1 с дънково яке Levi's и дънки. Резултатът ще бъде оригинален тоалет от деним.

Покажи още

Иновативната технология на Nike Air Max

Дизайнът на Nike Air Max 1 е проектиран от Тинкър Хатфийлд, бивш архитект, който е вдъхновен от визията на Центъра Помпиду, по време на посещението си в Париж. Негова е идеята за въздушния балон в подметката.

Тези маратонки изглеждат най-добре в комбинация с панталон с права кройка и сив суичър. Ако дънките ти са твърде дълги, навий крачолите и покажи новите си маратонки.

Покажи още

Легендите на скейтборда - Vans Era

През 1976 г. марката Vans се допитва до скейтбордистите и създава колекцията The Vans # 95, която става известна като стил Ера. Подплатата на глезена и различните цветове я правят идеалната обувка за скейтбордисти от няколко поколения.

В наши дни маратонките Vans Era се носят не само от скейтбордисти. Те са се превърнали в популярни обувки за всеки ден, защото са удобни и пасват на почти всичко. Заложи на черни тесни дънки, черна тениска, карирана риза и маратонки Vans Era.

Покажи още

Nike Cortez и прочутото „Бягай, Форест, бягай!“

Nike Cortez са пуснати на пазара през 1972 г. като маратонки за бягане. Благодарение на техния вечен дизайн и високо качество, те станават популярни не само в спорта, но и в поп културата, особено на хип-хоп сцената на западния бряг на Съединените щати. През 70-те години те са сред най-продаваните обувки в портфолиото на марката Nike.

Подходящи са за спортни клинове, рокли тип риза, както и за класически черен панталон и бяла риза.

Покажи още

Облечи калифорнийското слънце с Puma Cali

Знаеше ли, че колекцията Puma Cali е сред най-търсените модели на немската спортна марка през 80-те години на миналия век? Тя вижда бял свят през 1983 г. и името е вдъхновено от слънчева Калифорния. Puma Cali се отличават с дебела бяла подметка, минималистично лого и също са популярни сред звезди като Селена Гомес, която в сътрудничество с Puma създава колекцията Puma X Selena Gomez Cali.

Покажи още

adidas UltraBoost не са само за бягане

adidas UltraBoost е една от най-новите колекции в нашия списък, която е на челно място сред кецовете. Представена е за първи път през 2013 г. и си струва да се спомене, най-вече благодарение на технологията Boost. Тя осигурява мека преграда и в същото време възстановява енергията, благодарение на активната пяна в междинната подметка, изработена от хиляди малки части. Комбинирай тези маратонки със спортни панталони и функционална тениска и потичай на чист въздух.

Покажи още