Парка: Яке, което не остарява

Знаеш ли, че парката произхожда от Сибир, но след това стилът ѝ е използван и от американските военни? Този модел се е носил толкова дълго време като военен, че цветът каки е най-разпознаваемият цвят за него и до днес. Характерни за дамската парка са дължината ѝ до коляното, качулката, а също и връзката за пристягане на талията. Изключително практичен модел за есента.

Ако искаш да носиш парка през по-голямата част от годината, вземи си такава със сваляща се подплата. Така ще имаш практична дреха за есента, която може да съчетаеш и с маратонки, и с ботуши. През зимата просто смени ботушите с по-топли и отново прикрепи подплатата на якето. 

Покажи още

Блейзърите със свободна кройка са новият есенен хит

Един напълно универсален продукт, който може да носиш през цялата есен, е добрият стар блейзър. Ако обичаш oversize моделите, това определено е един основен модел за тоалетите ти!

Може да носиш както тениска, така и пуловер под такъв блейзър. Също така може да го носиш свободно или да го пристегнеш с колан - така дори най-широките модели могат да подчертаят красиво талията ти. За да ти е наистина топло и приятно през по-студените есенни дни, най-важното е да избереш модел с качествена материя, която определено трябва да включва вълна в състава си.

Покажи още

Коженото яке - за елегантни и за ежедневни тоалети

Ако има една вечна класика сред есенните якета, с която просто не може да сбъркаш, това е коженото яке. Има толкова много модели и могат да се комбинират с почти всичко в гардероба ти. 

В настроение си за дънки и тениска или пък за рокля и токчета? Подходящото кожено яке ще изглежда перфектно и с двете. От теб зависи дали ще избереш класическо вталено яке или модерното oversize кожено яке, което стига до бедрата. 

Искаш кожено яке, но черното не е твоят цвят? Няма значение! Разгледай моделите в по-смели нюанси, които стават все по-популярни.

Покажи още

Освежи гардероба си с дълъг елек

Омръзнали ли са ти класическите якета и палта? Или просто са ти омръзнали всички дрехи в гардероба ти, а би искала нова есенна визия? Дългият елек ще ти помогне да постигнеш точно това.

Ключът е да си го вземеи в цвят, който е комбинативен. Трябва да вземеш предвид, че част от дрехите под елека винаги ще се виждат частично. Но ако избереш черен, бежов или кафяв модел, успехът е гарантиран. 

Освен това дългата жилетка ще подчертае извивките ти, благодарение на колана, а в комбинация с ботуши ще издължи още повече твоята фигура. За да ти е наистина топло, потърси в състава на жилетката материали като памук, вълна или кашмир.

Покажи още

Класически тренчкот 

В днешно време не е задължително да си детектив, за да носиш шлифер. Заради своята практичност този вид палта е използван още от XIX век, а по време на Първата световна война дори войниците са носили тренчкоти. Няколко десетилетия по-късно Томас Бърбъри го популяризира в модния свят и днес може би няма марка, която да не го предлага

Дължината до средата на прасеца, практичните джобове и коланът, както и класическият бежов цвят. Така изглежда класическият шлифер. Връхната дреха, идеална за есенни разходки с дънки, тениска и маратонки, както и за вечерни партита с рокля и високи обувки.

Разбира се, не е нужно да се придържаш на всяка цена към класическото бежово, може да опиташ и универсален черен модел. 

Покажи още