Фигура тип Ябълка

Ябълковият тип тяло се характеризира с по-широки рамене и по-пищен ханш, с относително по-тънки бедра и крака. Ако спадаш към този тип, се съсредоточи върху долната част на тялото си и избери рокля с А-линия или топ с V-образно деколте. Панталоните трябва да бъдат с прави или широки крачоли, което ще издължи още повече краката ти. 

 

Покажи още

 

Имаш по-пищни форми? Тогава широките панталони с ластик и бухналите топове в ярки цветове ще направят чудеса за теб! Към тях може да прибавиш чанта през тялото, която е истински хит този сезон. Когато става дума за топове и блузи, V-образните деколтета са супер ласкателни и за форми на ябълка.

Фигура тип Круша

Този тип тяло се характеризира с по-тясна горна част, с по-широки ханш, бедра и добре изразена талия. Тук фокусът трябва да бъде върху раменете, а това може да бъде постигнато лесно с горнища, с привличащи вниманието детайли, шарки или ярки цветове, съчетани с по-изчистени панталони или поли. 

 

Полите с А-силует, както и роклите, отново заемат важно място, а също и разкроените панталони. Търсиш решение в плюс размер? Тогава заложи на горнище с паднали рамене и широк панталон, които да комбинираш със сандали на висок ток. 

 

Покажи още

Фигура тип Пясъчен часовник

Характерна с изразена талия и бюст и ханш, относително еднакви по ширина, фигурата тип пясъчен часовник също заслужава своя момент под прожекторите. Подчертай извивките си с вталени дрехи, които се фокусират върху талията. Роклите по тялото, както и асиметричните такива ще ти стоят повече от перфектно.

 

Покажи още

 

Заложи на топове с интересни детайли, заедно с къси панталони, дънки с висока талия или поли тип молив. Дори да имаш повече извивки, избягвай прекалено широките дрехи, тъй като те могат да скрият естествената ти форма, вместо да я подчертаят.

 

дами с извивки

Фигура тип Правоъгълник

Този тип тяло има сравнително прав и балансиран силует, като раменете, талията и бедрата имат еднаква ширина. Може да избереш дрехи, които са по-тесни на талията, като рокли с колан или фигурални такива, както и топове с връзки. 

 

Воланите, горнищата с акценти и разкроените поли също могат да придадат обем на фигурата ти, като подчертаят извивките ти. Дамските топове с изрязани детайли могат да направят чудеса, а дънките тип “бойфренд”, както и панталоните с прав крачол, ще ти помогнат да създадеш чудесна визия. Не забравяй и за подходящите акценти като красиво колие и обеци. 

 

Покажи още

 

Фигура тип Обърнат триъгълник

Тази фигура се отличава с по-широки рамене и бюст, с по-тесни бедра и талия. Ключът е да отклониш вниманието от горната част на тялото, като същевременно подчертаеш долната. Избери горнища с V-образни деколтета, за да издължиш врата и торса си. Долнище с шарки или ярки цветове може да добави обем към бедрата и да създаде балансиран вид. 

 

Полите с А-силует и панталоните с широки крачоли отново са отличен избор за дамите с по-пищни форми. Разгледай модели с интересни щампи, ресни и в ярки цветове, които са хит това лято. Ако искаш нещо по-класическо, може да избереш дънки с права кройка и кецове, с които да ги съчетаеш. 



Да опознаеш своя тип тяло и да се обличаш подходящо спрямо него е едно интересно пътуване, което ти позволява да прегърнеш и да отпразнуваш уникалните си черти. Независимо дали искаш да подчертаеш извивките си с ярки цветове и тесни кройки, или да заложиш на нещо по-семпло, сега е моментът да бъдеш смела и уверена в себе си!